Bridget Portijk geeft visitekaartje af in Duitsland

Tuk - Motorcrosser Bridget Portijk deed van zich spreken in Duitsland. Het Racingteam was afgereisd naar het circuit van Moto-Cross-Club Weilerswist in Noordrijn-Westfalen. Daar werd de derde en laatste ronde verreden voor de Be-Ne-Du-Cup.

De fanatieke Tukse wist bij onze Oosterburen een dertiende plaats uit het vuur te slepen. En dat is geen verkeerde prestatie in een internationaal deelnemersveld.

Traditiegetrouw ging Bridget even lopend over het parcours om de boel te verkennen. En dat parcours beviel haar wel. ‘Een harde ondergrond vol met steen en veel hoogteverschillen. Mooie schansen, prima voor een spannende motorcross dag’, zo klonk het bewonderend.

Middenmoot

De vrije training en kwalificatie verliep in een druk veld van 42 coureurs. Bridget reed naar een keurige plaats in de middenmoot. Om precies te zijn een twintigste tijd. ‘Het gevoel is goed en de motor rijdt perfect, maar het is een lastige technische baan’, zo was de eerste ervaring. Om er nuchter aan toe te voegen. ‘Ik denk in de wedstrijd nog wel wat plaatsen goed te kunnen maken, als we er maar op blijven zitten.’ De warme stralende zon werd toch wel ervaren als een plaaggeest. En dat terwijl de concentratie niet mocht verslappen op het lastige parcours.

Matige start

Na een matige start kreeg de 15-jarige dame uit Tuk naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer vertrouwen. Ze kon in het laatste deel van de wedstrijd het tempo zelfs nog wat opvoeren. Daardoor kon ze enkele verloren plaatsen in de race weer heroveren. In een spectaculaire race waarin veel gebeurde wist de BWS bedrijfsauto’s-Max Machinery coureur naar een keurige vijftiende plaats te sturen in de eerste manche. ‘En dat geeft vertrouwen. Zeer tevreden’, zo klonk het. En dan heb je ook best wel zin om op je Hammer Motorsport KTM de tweede manche te mogen rijden. ‘Het circuit is niet alleen pittig technisch, maar het is ook niet erg breed. En dat maakt inhalen knap lastig’, zo plaatste ze een kritische noot.

Besproeien baan

Vlak voor de tweede manche werd de baan vanwege het stof nog eens goed gesproeid. ‘Door het water is de baan redelijk glad geworden’, aldus Bridget. Nadat de Ultra Graphix coureur in een groep terecht kwam direct na de start lukte het niet om een goede uitgangspositie te bemachtigen. Ondanks verwoede pogingen en mooie inhaalacties kwam ze niet verder dan een achttiende plaats in de tweede manche wat zeker niet slecht was. Door beide manches samen te voegen en de punten op te tellen bleek dat ze een dertiende plaats in het eindklassement had behaald. ‘Ondanks de matige training mag ik niet ontevreden zijn met dit resultaat.’ Bridget kan terugzien op een zeer geslaagde Be-Ne-Du-Cup op een voor haar nieuw circuit dat zich kenmerkt door hoogteverschillen en vele mooie springbulten.

En dat is hoopgevend voor de route die Bridget voor zichzelf heeft uitgestippeld richting de toekomst op motorcrossgebied.