Inbraak bij Rechtswinkel

Steenwijk - In het kantoor van de Rechtswinkel Steenwijk is afgelopen weekend ingebroken. De kasten zijn geforceerd en de laptop en mobiele telefoon zijn mee genomen.

Bram Vonk van de Rechtswinkel: ‘Gelukkig staat er nooit informatie op de laptop want deze informatie wordt direct opgeslagen op het goed beveiligde netwerk en niet op de laptop zelf. Het missen van de telefoon is lastiger want nu is de Rechtswinkel telefonisch even niet rechtstreeks te bereiken op haar gebruikelijke nummer (wel op de voicemail). Er wordt zo snel mogelijk een nieuwe telefoon geregeld.’ De Rechtswinkel is wel altijd per e-mail bereikbaar (rechtswinkel@sociaalwerkdekop.nl).

De spreekuren (maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur) gaan ook gewoon door. De Rechtswinkel is gehuisvest in het gebouw van Sociaal Werk De Kop aan het Stationsplein.

Bram Vonk: ‘Zelfs als de dief gepakt wordt en we gaan er vanuit dat de politie haar uiterste best doet, dan kan hij/ zij toch rekenen op een eerste juridisch advies mocht daar behoefte aan zijn...’