Geslaagde brandweeroefening in De Waterwyck

Steenwijk - Zwembad De Waterwyck stond dinsdagavond 10 september centraal tijdens een grote brandweeroefening van de brandweer Steenwijk, gecombineerd met een grootscheepse BHV-oefening van het zwembad.

In aanwezigheid van alle medewerkers werd een serieuze brandsituatie gesimuleerd. Na de briefing vooraf, ging rond kwart over 7 dan ook daadwerkelijk het brandalarm af. De dienstdoende collega’s in de zwemzaal kwamen direct in actie: het zwembad werd ontruimd (behalve de echte bezoekers) en de evacuees (collega's) werden buiten verzameld. Geconstateerd werd dat de brandhaard op het dak was. Controle van de kleedruimten leverde ook nog een te reanimeren slachtoffer op. De brandweer kwam met 3 auto's en bluste boven de brand. Daarbij werd ook nog een op het dak vastzittende monteur van de zonnepanelen met de hoogwerker gered. De brandweer en ook de medewerkers van De Waterwyck vonden het een zeer leerzame en geslaagde avond.

Brandweerlieden gezocht!

Al met al was het een goede oefening voor iedereen: zowel voor De Waterwyck als voor de brandweerlieden. Wie het ook wel ziet zitten om brandweerman of -vrouw te worden: het korps Steenwijk zoekt nog 10 collega's. Je kunt je aanmelden via het telefoonnummer 088 – 119 70 00 of mailen naar brandweer@vrijsselland.nl Het liefst binnen 2 weken aanmelden, want dan start de nieuwe opleiding voor brandweerman of brandweervrouw.