Expositie ‘Natuur op sokkel en wand’ in Galerie Steenwijk

Steenwijk - In Galerie Steenwijk, gevestigd in de bibliotheek, is van donderdag 19 september t/m zaterdag 12 oktober de expositie 'Natuur op sokkel en wand' te zien. Het is een dubbelexpositie van twee kunstenaars uit Enschede: Vera Berkvens (schilderijen) en Peter Kock (beelden).

Het werk van Veronica (Vera) Berkvens is een eeuwigdurende fascinatie voor zowel de seizoenen als alle delen van de dag, met licht en kleuren in minieme nuances. Wat wordt verbeeld is niet alleen de natuur in de breedste betekenis van het woord, en landschappen, meestal in het noorden van de wereld, maar ook wat mensen in het landschap doen, waar zij wonen en werken. Mensen zijn een onzichtbaar deel; hun aanwezigheid is voelbaar in de huizen, constructies, enzovoorts.

De werken van beeldend kunstenaar Peter Kock zijn gemaakt in diverse soorten steen, van zachte Braziliaanse en Chinese steen, via het iets hardere Albast en Seleniet, tot harde steensoorten zoals Serpentijn en Springtone. De beelden zijn vooral figuratief en soms surrealistisch en organisch van vorm. Zijn inspiratie komt vooral voort uit de dierenwereld, met af en toe een uitstapje naar meer abstract werk.

De expositie wordt zaterdag 21 september officieel geopend. De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

www.galeriesteenwijk.nl