Bomvolle Battle of Basse voor jong en oud

Basse - De 37ste Battle of Basse kan zondag het record breken van het hoogste aantal inschrijvingen voor de autocross ooit. Naast de trouwe schare lokale vedetten is er de waarschijnlijke terugkeer van de lokale crosslegende Geert Slagter in de keverklasse. Ook shorttracker Sjinkie Knegt staat op de lijst met deelnemers.

Nieuw dit jaar is de toerwagenklasse, die al jaren een eigen klasse kent in de nationale kampioenshappen. Naast de lokale inbreng van Arno de Vries uit Steggerda en Dennis de Vries uit dezelfde woonplaats kiest ook meervoudig Europees en wereldkampioen shorttrack Sjinkie Knegt de lange baan van Basse als strijdtoneel.

Geduchte concurrentie van Remko Pit en Harold Rozema

Knegt is geen onbekende in de autocross en kent de baan in Basse al van eerder bezoek. In de standaardklasse 2000 cc is het de equipe Van der Vegt uit Paasloo die zich na de pas behaalde tweede plaats bij het Nederlands kampioenschap wil laten gelden op het zandcircuit in Basse. Hij krijgt geduchte concurrentie van Remko Pit uit Basse en Harold Rozema uit Oldemarkt.

Topfavoriet

De broer van Remko, Jeroen Pit inmiddels woonachtig in Oldemarkt, blijft de vrije standaardklasse trouw en zal hier zijn zinnen zetten op een thuisoverwinning, hoewel topfavoriet René Mendel het zeker niet cadeau zal geven.

Dames

De lokale concurrentie bij de dames is zo niet nog groter. Marijke en Janny van der Vegt, Rianne Bos, Aafje de Haan en Isa Brandenburg vormen maar een handvol van de dames uit Steenwijkerland die met elkaar de strijd aangaan.

Verder is er vermoedelijk de terugkeer van oudgediende Geert Slager uit Spanga. Hij zal na vele jaren van afwezigheid het stuur van zijn crossbolide weer in de hand nemen om te kijken of hij in de 1600 cc keverklasse nog potten kan breken.

Bassercup

Ook spannend wordt de Bassercup. Spektakel genoeg zondag in Basse. Het crossprogramma begint om 11.30 uur.