LTC Steenwijk houdt open huis

Steenwijk - LTC Steenwijk houdt zaterdagmiddag 21 september open huis, waarbij iedereen welkom is voor een gratis tennisles.

‘Je kunt zo op een leuke en ontspannen manier kennis met tennis maken,’ vertelt Birgitta Damhuis van LTC. ‘En je hoeft zelf niets mee te nemen. Onze trainer Erik Dallinga neemt voldoende ballen en rackets mee.’

De gratis tennislessen zijn zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur op de buitenbanen van LTC Steenwijk op het tennispark aan de J.H.W. Pasmanweg 10-A en iedereen is welkom om het te komen proberen: zowel volwassenen als kinderen. ‘We hebben zaterdagmiddag ook een speciale kennismakingsaanbieding: 9 tennislessen in de hal, inclusief lidmaatschap voor € 75.’

Flexibel

‘In tegenstelling tot de landelijke trend, waarbij de afgelopen jaren een lichte daling te zien is in de belangstelling voor tennis, zit LTC Steenwijk in de lift qua ledenaantal,’ weet Brigitta. ‘We zitten al jaren rond het ledenaantal van ongeveer 75-80 leden en dit voorjaar zijn er na onze open dag zelfs 25 nieuwe actief spelende leden bij gekomen. Hoe dit komt? We denken dat het te maken heeft met flexibiliteit. Anders dan bij andere sporten kun je bij tennis zelf bepalen wanneer je speelt, de banen zijn 24/7 toegankelijk voor leden, en ook is er meer flexibiliteit in de competitie en trainingsuren. Je kunt zelf je competitiedag kiezen: we hebben competitiewedstrijden op dinsdagmorgen (dames), woensdagavond, donderdagmorgen, vrijdagavond, zaterdag én zondag. Hetzelfde geldt voor de tennislessen. De lessen zijn elke middag en avond. Bovendien worden de lessen gegeven door professionele trainers van Tennisschool Dallinga, dus de kwaliteit is gegarandeerd’.

Tossavonden

‘LTC is een actieve, gezellige vereniging met veel activiteiten’, vervolgt Birgitta. ‘Onze tossavonden zijn heel populair en binnenkort organiseren we het Steenwijkerland Herfsttoernooi, van 7 t/m 13 oktober. Teams kunnen zich hiervoor nog inschrijven via de website’.

Informatie en aanmelden (ook voor de gratis tennislessen van zaterdag) kan via www.ltcsteenwijk.nl