Kulturhus en Kunstkring openen Atelierroute

Giethoorn Op initiatief van Kunst Coördinator Kulturhus, Lia Gurowitsch, ontstond dit jaar een samenwerking tussen het Kulturhus “De Eendracht” te Giethoorn en Atelierroute Steenwijkerland.

Op donderdag 3 oktober om 19.30 uur vindt de feestelijke opening van de Atelierroute plaats in het Kulturhus, waar kunstenares Ineke Duine-Rhee het openingswoord zal verzorgen. Aansluitend kunt u hier de bijzondere overzichtsexpositie bezoeken van alle deelnemers, die elk een kunstwerk tonen. Deze expositie is geopend van 3 tot en met 10 oktober. Ook op beide Atelierroutedagen kunt u hier terecht en er is dan iemand aanwezig om rond te leiden.

Grote variëteit aan werken en specialismen

Atelierroute Steenwijkerland wordt jaarlijks georganiseerd door Kunstkring Steenwijkerland en vindt plaats in het weekend van 5 en 6 oktober. Dit jaar zijn er 33 kunstenaars op 28 adressen te bezoeken. Er is een grote variëteit aan werken en specialismen te zien, zoals schilderijen, beelden, keramiek, hout glas, sieraden, pastels, aquarellen en textielkunst. Meer informatie over de route en deelnemers kunt u vinden op www.atelierroutesteenwijkerland.nl en in de folder die verspreid is in de regio en onder de deelnemende kunstenaars.

Platform voor beeldend kunstenaars

Vereniging Kunstkring Steenwijkerland (KKS) heeft als doel een platform te creëren voor beeldend kunstenaars, waarin kunst in brede zin in al haar uitingen tot haar recht kan komen. De Kunstkring organiseert diverse activiteiten, zoals groepsexposities, atelierroutes en excursies, lezingen en workshops in de regio.