Solexen racen door Tuk

Tuk - Het was niet nat, maar wel fris. Maar de leren jassen, de pothelmen en de klompen van de Solexrijders deden goed hun dienst tijdens de jaarlijkse Solexraces rond café De Karre.

In de A-categorie toonde Alco ter Schure zich de snelste, gevolgd door Erik Pit en Tim de Vries.

In de B-categorie was de eerste prijs voor Edward Ensing, gevolgd door Reitze Eilers en Jelle Heijman, terwijl de hoogste plek op het ereschavot in de C-categorie, de deelnemers van buiten de club, werd opgeëist door Marcel Janssen. Nummer twee werd Thomas Maassen, terwijl Albert de Boer als derde eindigde.

In de pauze stapten acht kinderen van de leeftijd van drie tot negen jaar op de skelter voor hun wedstrijd. Daar toonde Koen Hof zich de snelste, gevolgd door Wilmert Veltman en Stef Lenis.

In pauze was een verloting. Deze races beleefden de 20e editie en daarvoor was er een vipprijs: een passe partout voor 2 personen voor het Dicky Woodstock Popfestival, inclusief backstage en eten en drinken. Rick Heyman was de gelukkige.

 

Harm Huisman wisselbokaal

Bij de massastart ging de eerste prijs naar Ernest Hendriks. Hij kreeg de eerste Harm Huisman wisselbokaal mee naar huis, vernoemd naar het overleden lid van de club, die veel voor de vereniging heeft betekend. Zijn kleinzoon Bas Huisman reikte de bokaal uit.

De mooiste combinatie was van Jan Hein Kranendonk. Het Wrak van de Weg was van Hans Koenen. Deze lelijkste Solex werd in elkaar geperst door een kraan van Hellinga.