Creatieve samenwerking slaat aan

Zuidveen - Afgelopen weekend was weer het Atelierroute weekend waarbij vele kunstenaars in de regio hun deuren openden om iedereen een kijkje te geven in hun atelier. In totaal deden er 33 kunstenaars mee.

Een van de deelnemers was Karin Kers van Atelier Assorti aan de Burg. Stroinkweg 68 in Zuidveen. ‘Samen met meer dan ongeveer 35 creatievelingen en muzikanten hebben we er een bijzonder evenement van gemaakt’, vertelt ze. ‘Zo was er de opening van de expositie van werk van 25 cursisten van mij in mijn galerie. Daarnaast wa ook het werk van gastexposant beeldhouwer Peter Kock uit Enschede te bewonderen’.

Spontane optredens

Peter Kock was afgelopen weekend aanwezig om het speksteensnijden te demonstreren. In Kers’ atelier kon men haar eigen werk zien en zat zij zelf te schilderen aan een opdracht in olieverf op waterbasis. Op zaterdag waren er ook twee spontane optredens van Wil Hibma en Carlijn Kock die een muzikale omlijsting verzorgden op de piano.

Meer dan 205 bezoekers

‘Door een bijzondere samenwerking met mijn buurvrouw pianodocente Janny Bennen-Stakelbeek werd er zondagmiddag door 7 van haar leerlingen prachtig voorgespeeld in mijn atelier. Een prachtige creatieve samenwerking met tekenen en schilderen, beeldhouwen en muziek’. Dit alles werd zeer gewaardeerd door het publiek. In beide dagen kwamen er meer dan 205 bezoekers.

Kunstenaar aan het werk

Wanneer mensen de expositie van het werk van haar cursisten alsnog willen zien in combinatie met de beelden van Peter Kock en Karin Kers aan het werk willen zien in haar atelier, dan kan dat in de maand oktober op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00uur. In het weekend alleen op afspraak (Tel.: 0521-511999).