Brandweer Wolvega oefent woningbrand in Wolvega

Wolvega/Steenwijk - De brandweer van Wolvega hield woensdagavond een grote oefening op de Willem Lodewijkstraat in Wolvega.

Even na 19.00 uur werden de brandweerlieden opgeroepen voor een brand, alsof het een echte inzet was. Vanaf dat moment legde één van de reeds aanwezige brandweerlieden de stappen uit die werden genomen vanaf het moment van alarmering.

Slechts enkele minuten later draaide het blusvoertuig met blauw zwaailicht en sirene de straat in. Ter plaatse troffen zij een woning vol met rook en daarin meerdere personen. Vanwege de aard van de melding was er naast het blusvoertuig van brandweer Wolvega een hoogwerker opgeroepen van de brandweer uit Steenwijk.

Binnen in het pand zou brand zijn op zowel de begane grond als de eerste verdieping. Bij aankomst van de brandweer stond reeds één van de slachtoffers bij het raam de brandweer aan te roepen. Vanwege de veiligheid werd er besloten om de komst van de hoogwerker af te wachten om haar te redden.

Ondertussen begonnen enkele brandweerlieden binnen met de redding van de andere personen binnen en de bestrijding van de brand. Dit werd bemoeilijkt, doordat de woning vol met rook stond. Na een goede 45 minuten hadden de brandweerlieden de fictieve brand onder controle en waren alle slachtoffers gered.