Het Taalpunt is op zoek naar nieuwe vrijwilligers

Steenwijk/Vollenhove - Door uitbreiding van de activiteiten is het Taalpunt Steenwijkerland op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Het gaat om mensen die een uurtje per week ondersteuning willen geven op het gebied van taal, rekenen en/of digitale vaardigheden.

Om de vrijwilligers goed te ondersteunen gaat er op 30 oktober weer een basistraining beginnen voor nieuwe vrijwilligers van het Taalpunt. Op 6 woensdagochtenden 30 oktober, 6, 20, 27 november, 4 en 11 december van 9.30-12.00 uur krijgen de deelnemers aan de training waardevolle informatie om als goede vrijwilliger mensen verder te kunnen helpen om hun basisvaardigheden te verhogen.

Aan het einde van de training wordt er een certificaat uitgereikt. De training is kostenloos, evenals het lesmateriaal. De training wordt in Steenwijk gegeven.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via de website www.taalpuntsteenwijkerland.nl of mail naar info@taalpuntsteenwijkerland.nl. Je wordt door ons dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek in de bibliotheek in Steenwijk of in de Burght in Vollenhove.

Er zijn in Nederland 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Vrijwilligers van Taalpunt ondersteunen mensen hierbij.