Steenwijkerland werkt aan nieuw vrijwilligersbeleid

Steenwijk - Hoe kunnen we vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zo goed mogelijk ondersteunen? Het antwoord op die vraag is straks de basis voor een nieuw Steenwijkerlands vrijwilligersbeleid dat in de maak is.

Wethouder Trijn Jongman: ‘Laten we eerlijk zijn: onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Al die mensen die zich belangeloos inzetten bij bijvoorbeeld een sportvereniging of bij activiteiten in de wijk. Ze zijn gewoon onmisbaar. Daarom zijn we er zuinig op en willen we de ondersteuning bieden die nodig is.’

Vragenlijsten

Om in beeld te brengen of de bestaande ondersteuning voldoet, zet de gemeente vragenlijsten uit onder vrijwilligersorganisaties en het digitale burgerpanel. Ook overige inwoners kunnen, ook als zij geen vrijwilligerswerk doen, via www.steenwijkerlandpeilt.nl een vragenlijst invullen.

Burgerpanel benaderen

Het burgerpanel en de vrijwilligersorganisaties worden binnenkort persoonlijk benaderd. Overige belangstellenden kunnen tot en met 20 oktober een vragenlijst via www.steenwijkerlandpeilt.nl invullen. Dat kost ongeveer 10 minuten.

Na 20 oktober worden de antwoorden en reacties gebundeld. Vervolgens wordt in kleiner verband een bijeenkomst georganiseerd om de verzamelde input verder uit te werken in een concept- vrijwilligersbeleid.