LTO roept leden op om actie te voeren bij provinciehuis

(LTO) Noord roept haar leden op om maandag 14 oktober om 12.00 uur actie te komen voeren bij provinciehuizen, onder andere bij het provinciehuis in Zwolle. Ook de afdeling Steenwijkerland haakt aan.

De provinciale beleidsregels over stikstof moeten volgens de belangenbehartiger van tafel of minimaal worden opgeschort.

Vrijdag lieten boeren in Friesland en Brabant al uitgebreid van zich horen, in Friesland gingen de provinciale beleidsmaatregelen al van tafel.

Impasse

,'Al jaren werken onze boeren en boerinnen mee in talloze projecten en passen zich aan om te komen tot een toekomstbestendige land- en tuinbouw in een prachtig groen Nederlands landschap. Al die inzet zien we nergens terug in de impasse waarin we nu zijn beland", zegt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins.

Verzamelplek

Ook LTO afdeling Steenwijkerland is maandag van de partij. Verzamelplek is de carpoolplaats in Steenwijk-zuid. Vandaar wordt gezamenlijk de tocht richting Zwolle gemaakt.

Brandbrief

Volgens LTO Noord lopen de regels op verschillende punten vooruit op het rijksbeleid en hebben die een grote impact op boerenbedrijven en -gezinnen. LTO Noord zond hierover afgelopen vrijdag al een brandbrief aan alle colleges van Gedeputeerde en Provinciale Staten. Om dat standpunt kracht bij te zetten organiseert LTO Noord de actie bij de provinciehuizen op 14 oktober.