Bushaltes in Steenwijkerland krijgen flinke opknapbeurt

Steenwijk Alle abri’s bij bushaltes in Steenwijkerland worden in de maand oktober vernieuwd. Op maandag 14 oktober gingen de werkzaamheden onder toeziend oog van wethouder Marcel Scheringa van start bij de bushalte Westercluft aan de Middenweg in Steenwijk.

Wethouder Marcel Scheringa: ‘Dit is een fikse kwaliteitsimpuls aan het openbaar vervoer en daar ben ik uiteraard erg blij mee. Bij de haltes aan de Middenweg pakken we het grondig aan en combineren we de vervanging van de abri’s meteen met het verlagen van de instap door de perrons op te hogen, zoals we dat eerder ook bij andere perrons gedaan hebben. Op die manier maken we het openbaar vervoer beter toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn.’

Tot eind oktober worden verspreid in de gemeente in totaal 38 abri’s vervangen. Op het stationsplein in Steenwijk komt er een extra abri bij. Aan de Middenweg in Steenwijk schuiven de bushaltes enkele meters op omdat de huidige locatie niet geschikt is voor een verhoogd perron. In het kader van duurzaamheid worden de abri’s, inclusief de nieuwe reclamevitrines, uitgevoerd met energiezuinige led-verlichting.

De gemeenteraad heeft voor de werkzaamheden een bedrag van € 285.000,- beschikbaar gesteld.