Kerkstra heeft nieuwe collectie binnen

Steenwijk - Jappie Kerkstra kijkt met plezier terug op het 25-jarige jubileumfeest, dat hij vorig jaar vierde van lampenwinkel Kerkstra Verlichting. 'Het was een gigantisch succes met veel drukte, die nog steeds aanhoudt.' Kerkstra merkt dat steeds meer dertigers en veertigers zijn winkel bezoeken.

'Net als vijftigplussers waarderen zij onze extra service die internetwinkels niet kunnen bieden,' legt hij uit. Hij krijgt nu zelfs al de kinderen in zijn winkel van oudere klanten. ‘Ik merk echt een omslag, mensen komen weer graag naar een winkel, ze willen de lampen zien en voorlichting krijgen, dus liever voelen, zien en ruiken, dan op internet shoppen.’ Hij merkt ook dat klanten voor zijn winkel kiezen omdat zij liever hun ledlampen met dimmers en schakelaars door een vakman laten aansluiten. ‘Een lastig klusje, waar veel bij komt kijken.’

Nu het ’s avonds snel donker is, bekijken veel klanten graag de nieuwe herfst- en winkelcollectie. Een trend daarbij is dat veel modellen die twintig jaar geleden populair waren, dat nu opnieuw zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor zwarte armaturen in combinatie met koper. ‘Als je deze voorziet van een golden globe, dan krijg je een warme, klassieke gloed,’ legt Jappie uit. Dit zijn grote ledlampen met een diameter vanaf 7,5 tot 12,5 cm, waarop de leverancier vijf jaar garantie geeft. Niet alleen jongeren kopen zulke lampen, ook de oudere generatie, die vroeger vaak bronzen armaturen kocht, heeft de overstap naar zwart met koper gemaakt.

Lampen met transparante kappen van bruin glas, zijn ook weer helemaal terug van weg geweest. Dat geldt ook voor armaturen van donker en blank eiken. Meegenomen is dat ledlampen een stuk goedkoper zijn geworden. ‘Tot voor kort begon de prijs bij €100, nu heb ik al een vloerlamp in de aanbieding voor €69, waarbij je kunt kiezen uit staal, zwart of brons.’ Meer informatie op www.kerkstraverlichting.nl.