Bekende pleisterplaats Mallejan in andere handen

Zuidveen - Sinds kort zwaait de familie Lam de scepter in Snack- en IJssalon Mallejan in Zuidveen.

Mallejan werd bijna tien jaar gerund door Marian Meekel en haar partner Eric Roodenburg.

De familie Lam bestaat uit Jacky (53, vader), Ning (48, moeder) en hun twee in Groningen studerende zoons Wei Lun (25) en Wei Xian (20). Samen bewonen zij inmiddels de boven de snackbar gelegen woning. De familie heeft hiervoor gedurende twintig jaar met succes een Chinees-Indisch Restaurant gerund in Martenshoek bij Hoogezand en was klaar voor een nieuw avontuur. Hoewel de beide zoons doordeweeks dus druk zijn met hun studie (Wei Lun studeert rechten en Wei Xian studeert financieel management) is het een echt familiebedrijf en dragen zij beiden in het weekeinde nadrukkelijk hun steentje bij.

Niets verandert'

De nieuwbakken eigenaresse Ning wil graag benadrukken dat er behalve het feit dat er andere eigenaren zijn niets verandert. ‘Ja, alles blijft gewoon zoals het was’, vertelt ze. De ruime sortering aan snacks en ook de personele bezetting blijft dus ongewijzigd. De voor vaste klanten bekende gezichten van Petra, Yvet, Frieda en Anouk (zie foto) blijven dus gewoon te zien.

Actieweek met aanbiedingen

Om de komst van de familie Lam toch niet ongemerkt voorbij te laten gaan hebben ze besloten een actieweek te organiseren. Van dinsdag 15 oktober (op maandag is de snackbar gesloten) tot en met zondag 20 oktober gelden verschillende aanbiedingen.

Nieuwe plannen

De snackbar is alle dagen (behalve maandag) geopend van 11:30 uur tot 21:00 uur. Op zondag start men traditiegetrouw een uurtje later. Voor het altijd drukke zomerseizoen wordt er al gedacht over langere openingstijden. ‘Wij wonen lekker dichtbij, dus dat kan heel makkelijk!’, vertelt Jacky lachend. Ook voor de bij de snackbar horende extra (en onverwacht grote) ruimte wordt aan een invulling gedacht. ‘Misschien is dit een leuke vergaderlocatie’, denkt Jacky hardop.