Appels en peren persen op Fruitdag in Frederiksoord

Frederiksoord - De traditionele Fruitpersdag op de Fruithof in Frederiksoord vindt woensdag 23 oktober plaats. Iedereen is dan welkom om zelf appels en peren te komen rapen en om deze vervolgens te laten persen tot heerlijk vers sap.

Tijdens de open dag zal een deskundige jury bepalen wie de meest lekkere en bijzondere appeljam heeft gemaakt. Deelnemers kunnen hun zelfgemaakte appeljam voor 12.00 uur inleveren bij de organisatie. De appeljam hoeft niet per se volgens een bestaand recept te worden gemaakt. Het mag ook ‘out-of-the-box’. Dus bijvoorbeeld appel gecombineerd met ander fruit, groenten of kruiden. Vervolgens worden de producten geproefd en beoordeeld door de jury. Om 14.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt. Het publiek kan de ingezonden producten ook proeven en beoordelen.

Appel-proeverij

Tijdens de open dag wordt door Slowfood Nederland ook een heuse appel-proeverij verzorgd. Wie wil weten welk fruitras in de tuin staat kan een appel of peer meenemen. Een team van deskundigen van de Noordelijke Pomologische Vereniging is aanwezig om het fruit te determineren. De Fruitpersdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.