Kerkleden knappen krotwoningen op in Armenië

Noordwolde - Zes leden van de Kerk Noordwolde gaan voor een hulpproject naar Hartagyugh, een arm dorp in Armenië.

Op de gezamenlijke samenkomst van de Noordermannen, werd het plan om met 20 personen af te reizen naar Armenië gepresenteerd. De Noordermannen hebben hiervoor de samenwerking gezocht met Stichting Mensenkinderen en de werkgroep Diever. Beide zijn al langer in Armenië actief. Het plan is om vijf krotwoningen iets op te knappen. Zo worden de daken vervangen en wind- en waterdicht gemaakt. Verder worden de woningen voorzien van betonnen vloeren.

Sponsors

Van maart tot nu is gewerkt aan de organisatie en de financiële kant van het geheel. Dat is inmiddels allemaal gelukt. De deelnemers betalen zelf de reis- en verblijfkosten en hebben gezorgd voor sponsors. In totaal is een bedrag van €20.000 binnengekomen. Van dit geld zijn ter plaatse materialen gekocht. Deze worden in de week van 19 t/m 26 oktober aangebracht. Er zijn enige malen mensen afgereisd naar Armenië om het werk te inventariseren en voor te bereiden.

In Diever was een kerkdienst waarin de groep de zegen ontving voor deze reis. Deze week zijn de laatste voorbereidingen getroffen zoals het inpakken van het gereedschap.