EiGenwijs, Dierenambulance en Broene eugte zijn grote winnaars

Meppel - Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland heeft woensdag op feestelijke wijze 120 cheques uitgereikt aan alle deelnemende verenigingen en stichtingen van Rabo ClubSupport. De grote winnaar is Muziekfestival EiGenwijs van De Maargies Hoeve. Zij ontvingen een bedrag van 4.284,12 euro.

Stichting Dierenambulance Meppel-Steenwijk (4.088,37 euro) en Zwembad De Broene Eugte (3.920,58 euro) maken de top drie compleet. Tijdens Rabo ClubSupport mochten leden van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland hun stem uitbrengen op de verenigingen of stichting van hun keuze. Deze stemmen zijn geld waard, gemiddeld zo’n 5,59 euro. In totaal stelde Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland 125.000 euro beschikbaar en hebben 4.469 leden gestemd.

De bijzondere avond in De Grote Kerk in Meppel werd afgetrapt door Tijmen Sissing, de trashpacker. Hij is hét gezicht in de strijd tegen zwerfafval geworden en vertelde op humoristische en enthousiaste wijze over zijn wereldwijde avonturen.

Bonusprijzen

Met een quiz over het werkgebied van de bank werd de kennis van de aanwezigen getest. De vereniging en stichting die het snelst en meeste antwoorden goed had werd per marktgebied beloond met een cheque van €1.000,-. De winnaars waren Oud Meppel, Stichting Voetbal School Staphorst en Voetbal Vereniging Willemsoord.

Aansluitend werd op feestelijke wijze de cheques uitgereikt. Elke club ontving een mooi bedrag voor het realiseren van hun doelen.

Dit jaar is voor het eerst Rabo ClubSupport georganiseerd in plaats van de Rabobank Coöperatieweken. In 2020 gaat ook de Rabobank Clubkas Campagne verder onder deze nieuwe naam. Rabo ClubSupport is de manier voor verenigingen en stichtingen om in 2020 sponsorgeld te krijgen van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland.