Kringloopwinkel neemt pand van Verkoopplaats Vollenhove over

Vollenhove - In 2011 hebben Willem en Roelien Renes uit Vollenhove Verkoopplaats Vollenhove opgericht. Wat klein begon (nou ja: noem 1.600 m2 maar klein….) is uitgegroeid tot een drukbezochte winkel van tweedehands, maar ook nieuwe goederen.

‘Eerst dachten we: hoe krijgen we die gigantische ruimte in hemelsnaam vol…?!’, memoreert Roelien lachend. Inmiddels puilt de winkel bijna uit van alle goederen die men er kan kopen. Je kunt stellen dat Verkoopplaats een groot succes is geworden. Toch stoppen Willem en Roelien er binnenkort mee. De reden is gelegen in het feit dat de ontruimingstak van hun bedrijf steeds meer aandacht vergt. ‘En dan valt het niet mee zo’n grote winkel er ook nog bij te runnen’, verduidelijkt Willem. Na familieberaad (hun dochter Monica en nicht Fredolina werken ook voor het bedrijf evenals medewerkster Betsy die inmiddels al 76 is) is besloten de winkel te sluiten en het pand van de hand te doen.

Geschikte overnamekandidaat

‘En dan is het dus zoeken naar een geschikte overnamekandidaat’, vertelt Willem. Hij schakelde een makelaar in en opperde dat het fijn zou zijn als er een kringloopwinkel in zou kunnen komen. Al snel waren er twee kandidaten gevonden en uiteindelijk is het Kringloopwinkel Vollenhove geworden die de boel heeft overgenomen.

Kringloopwinkel Vollenhove is een onderdeel van Kringloopwinkel Steenwijk. Ineke de Jong van Kringloopwinkel Steenwijk laat weten dat het te koop komen van de locatie op De Kampen 3 in Vollenhove een uitgelezen kans was voor hen, omdat het huurcontract voor de huidige locatie aan de Weg van Rollecate 11 afliep. ‘We zijn een gezond bedrijf en konden dit nieuwe pand dan ook snel gefinancierd krijgen’, vertelt Ineke. Ze is trots op de Kringloopwinkel Steenwijkerland waar in totaal maar liefst ruim 200 medewerkers werken. Deels zijn dit betaalde krachten en deels zijn dit vrijwilligers.

Hoger doel

‘Het doel van de Kringloopwinkel is om zoveel mogelijk goederen weer in omloop te brengen’, vertelt Ineke. Een ander doel is dat verschillende mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij de Kringloopwinkel juist wel aan de slag kunnen. ‘Iedereen die minstens twee dagdelen per week kan werken is welkom om bij de Kringloopwinkel te komen werken’, laat ze weten. ‘Verder zijn er geen eisen, dus echt iedereen kan aan het werk’.

Goed om te weten is dat Kringloopwinkel Vollenhove straks in de nieuwe behuizing nog wel ruimte heeft voor minstens 20 vrijwilligers erbij. Dus wie dat wil kan zich aanmelden.  

Enorme uitverkoop

Er moet nog heel wat gebeuren als het pand straks op 16 november opgeleverd wordt. Zo moet er onder andere een gladde vloer in komen en ook moet er nog een lift in het pand worden aangebracht, zoals ook in de vestiging in Steenwijk het geval is.

Ook Willem en Roelien en hun medewerkers krijgen het nog druk, want zij dienen het grote pand straks helemaal leeg op te leveren. Slechts enkele goederen kunnen achterblijven. Om dit te bewerkstelligen houden zij vanaf 23 oktober een enorme uitverkoop, waarbij de kortingen kunnen oplopen tot wel 75%. ‘De boel moet helemaal leeg!’, roept Willem nog maar een keer. Op 1 februari 2020 hoopt Kringloopwinkel Vollenhove op haar nieuwe locatie de deuren voor het publiek te mogen openen.

 

Christof Visscher