Filosofisch café maakt droomstart

Steenwijk - Enthousiasme overheerste op dinsdag 15 oktober na de voordracht van Coen Simon. Een opkomst van negentig mensen op eerste filosofie café-avond was meer dan waar de werkgroep Filosofisch Café Steenwijkerland op durfde te rekenen.

Een grote verassing was dat Marry Gorter namens het stimuleringsfonds van de ledenvereniging van de Zorggroep Oude en Nieuwe Land aan Bauke van Hes, bestuurslid van de stichting Filosofie Café Steenwijkerland 1000 euro overhandigde.

Coen Simon was de eerste gastspreker in een reeks van zes van het Filosofisch Café Steenwijkerland. In het Vestzaktheater van De Meenthe hield de filosoof op dinsdag 15 oktober een bevlogen betoog met als titel: ‘Oordeel zelf’.

Coen Simon prikkelde zijn publiek door in te gaan op feiten en meningen. Hij daagde zijn publiek uit door met voorbeelden te komen en het publiek een keuze voor te leggen: mening of feit? Na zijn voordracht had het publiek de kans om met vragen te komen. Hier werd goed gebruik van gemaakt. Tijdens de nazit werd er uitgebreid gediscussieerd over het thema: ‘Oordeel zelf’.

Meer informatie is te vinden op www.filosofischcafesteenwijkerland.nl. Hier kun je ook kaarten bestellen voor de lezingen. Ter plekke zijn uiteraard ook kaarten verkrijgbaar. De eerstvolgende lezing door Ivana Ivkovic is op dinsdag 19 november in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. Aanvang: 20.15 uur.