Uniek en kleurrijk beeld van Markt

Steenwijk - In vol ornaat staan deze prachtige panden aan de Markt en tussen de Waagstraat door pronkt de Kleine Kerk, vastgelegd door fotograaf Wim Goedhart.

Dat is mede te danken aan de nieuwe verlichting op de Markt die afgelopen zomer werd geplaatst. In combinatie met de fontein levert dit een uniek en kleurrijk beeld op. Het is nog even genieten van de fontein. Want die draait in de periode van april tot en met oktober. Dan gaat de wintertijd voor de fontein in.

Het heeft een voorgeprogrammeerd programma waarbij de waterspuiters (ook wel bedriegertjes genoemd) van maandag t/m vrijdag om 9.00 uur aan gaan en om 21.00 uur weer uit.

Vanwege de weekmarkt staat de fontein op de zaterdagen uit. Op de zondagen gaat de fontein in principe om 11.00 uur aan en om 21.00 uur weer uit. De verlichting gaat ’s avonds als de duisternis valt automatisch aan en blijft dagelijks 2 uur langer aan dan de waterspuiters. Als er evenementen op de Markt zijn, die het fonteinvlak overlappen, zoals tijdens de kermis (23 t/m 29 oktober), dan staat de fontein uit.