Don Bosco start met kinderopvang

Steenwijkerwold - De Don Boscoschool start vanaf 2020 met een eigen kinderopvang. Na een kleine verbouwing worden zowel de kinderopvang voor 0- tot 4-jarigen als de buitenschoolse opvang in het gebouw aan de Gelderingen 60 ondergebracht.

‘We merken dat kleuters die starten op onze school erg moeten wennen aan alles om hen heen. Ineens heb je klasgenootjes, een juf en de complete omgeving is anders. Al langer hebben we de wens om die drempel lager te maken. We hebben de ruimte in het gebouw om een kinderopvang in te richten die heel goed aansluit bij het thematisch onderwijs waarmee we ons graag onderscheiden. Zo start een baby, dreumes of peuter al in het gebouw en groeit het op met andere kinderen. Ook de omgeving, werkwijzes en gezichten zijn dan niet meer nieuw als de kleuterleeftijd is bereikt’, licht directeur Gerdo van den Burg toe.

Stichting Kinderopvang Catent gaat de kinderopvang op de Don Bosco faciliteren. De pedagogisch medewerkers komen in dienst bij die stichting, maar blijven deel uitmaken van het team van Don Bosco.

Van den Burg: ‘Catent is de onderwijsstichting waar de Don Boscoschool onder valt. Toen Catent besloot om een eigen stichting voor kinderopvang op te richten, werden we direct enthousiast. De stichting heeft inmiddels twee locaties bij Catent-scholen in Vilsteren en Lemelerveld.’

De komende weken wordt het gebouw van de Don Bosco klaargestoomd voor kinderopvang. Er komt een slaapruimte en een lokaal wordt ingericht volgens de eisen die de GGD aan kinderopvang stelt.

Van den Burg: ‘We hebben een ambitieuze planning. Stapje voor stapje komen we dichter bij ons doel.’ Iedereen met vragen kan terecht bij: directie.donbosco@catent.nl