Herinrichting Steenwijkerweg De Blesse kan starten

De Blesse - De gemeente heeft het projectplan voor de herinrichting van de Steenwijkerweg, de Markeweg en de Spoorlaan in De Blesse vastgesteld. Dat betekent dat de plannen verder vorm kunnen krijgen.

Doel is om deze wegen veiliger te maken en een dorpsere uitstraling te geven. De gemeente pakt de herinrichting samen met een groep inwoners van De Blesse op. Binnenkort gaan de betrokkenen samen door het projectgebied, zodat iedereen dezelfde beleving krijgt. Daarna maken de inwoners samen met de gemeente ontwerptekeningen hoe de Steenwijkerweg, de Markeweg en de Spoorlaan er uit moeten gaan zien.

Goedkeuring door gemeenteraad

Het ontwerp is in de loop van 2020 klaar. Het gaat vervolgens als voorstel naar de gemeenteraad, die haar goedkeuring moet geven en het benodigde geld beschikbaar stelt. In het collegeprogramma is voorlopig uitgegaan van € 3,5 miljoen. Daarna start het traject van aanbesteding om een bedrijf te vinden dat het werk gaat uitvoeren. In 2021 kan de schop dan daadwerkelijk de grond in.

Goede afstemming en communicatie

Met de start van dit grote en belangrijke project geeft het college invulling aan de wens van het dorp en doet de gemeente wat ze beloofd heeft in het collegeprogramma 2018-2022. Wethouder Jack Jongebloed: “We doen dit project samen met de inwoners van De Blesse. Ze wachten al lang op een veiligere weg die beter past bij hun dorp. We zorgen tijdens het project voor goede afstemming en communicatie. Dat betekent dat we regelmatig laten horen wat er gaat gebeuren en hoe we het project met zo min mogelijk hinder voor het dorp uitvoeren. We zorgen dat het verkeer zo veilig en gemakkelijk mogelijk kan doorrijden.’