Bestuurders negeren rode kruizen en hinderen politie na ongeval Staphorst

Staphorst - Op de A28 en op de A32 stonden vanochtend richting Zwolle lange files vanwege een ongeval op de A28 ter hoogte van Staphorst. Hierdoor was een rijstrook afgezet, maar niet alle weggebruikers hielden zich daaraan.

Vanwege het ongeval verlaagde Rijkswaterstaat de maximumsnelheid op de weg, door middel van de matrtixborden. Ook zette het een rood kruis op deze matrixborden boven de rijstrook van het ongeval. Dit rode kruis is ervoor om de betrokkenen van het ongeval en de hulpverleners te beschermen voor het overige verkeer. De hulpverlening gebruikt tevens deze rijstrook om sneller bij het ongeval te zijn.

‘Helaas zijn er ook een aantal andere voertuigen die nog even van deze vrije rijstrook gebruik willen maken om iets sneller op de plaats van bestemming te zijn’, schrijft de politie Staphorst. ‘Met dit gedrag brengen zij de veiligheid van de betrokkenen en de hulpverleners in gevaar en belemmeren zij de aanrijroute.’ Dit was vanochtend ook het geval.

‘Een aantal overtreders die de rode kruizen negeerden en daarmee de politie hinderden, kunnen een brief van het CJIB verwachten met een bekeuring.’ Op het negeren van een rood kruis staat een boete op van 230 euro.