Fries Project Orkest speelt De Immigrant

Frederiksoord - De nieuwe productie De Immigrant van het Fries Project Orkest is te zien op zondagmiddag 17 november in Het Huis van Weldadigheid in Frederiksoord.

Frans Vermeerssen (dirigent en componist) en Lily Lanser (producent) hebben het thema migratie aangegrepen voor het realiseren van een voorstelling met muziek, koorzang en filmbeelden.

Inspiratiebronnen voor dit project zijn de verhuizing van paupers naar de Koloniën van Weldadigheid in Drenthe, de film ‘The Immigrant’ van Charlie Chaplin en de hedendaagse vluchtelingenstroom vanuit Syrië naar Europa.

Vermeerssen heeft voor dit project nieuwe muziek gecomponeerd, die wordt uitgevoerd door het 25-koppige Fries Project Orkest en het uit Syriërs bestaande New Life Choir uit Groningen. Met deze muziek als uitgangspunt heeft Frits Boersma een montage gemaakt van historische filmbeelden van onder anderen de paupers, met daarbij filmopnamen van Urban dansers Thomas Krikken en Shara Maaskant. Roeli Walraven heeft (lied)teksten geschreven en meegeholpen met de realisatie van deze voorstelling. Het Fries Project Orkest hoopt dat deze productie een steun in de rug is voor al die mensen die huis en haard hebben moeten verlaten en voor diegenen die zich hun lot aantrekken.

De voorstelling begint om 16.00 uur.

Kaarten voor deze voortelling zijn te bestellen via www.proefkolonie.nl en zijn te combineren met een bezoek aan het museum en/of een high tea of high wine arrangement in het Grand Café.