Twee volle zalen bij dorpsrevue Paasloo

Paasloo - Het leek of alle inwoners van Paasloo en deels ook Oldemarkt waren uitgelopen om de twee optredens bij te wonen van de revuegroep. Een voorstelling voor en door de inwoners.

In de nieuwe loods van recreatiecentrum “De Eikenhof” werd afgelopen vrijdag- en zaterdagavond veel gelachen om alle zelfgeschreven sketches. Veel inhoud, met vaak luchtige grappen. Dit alles afgewisseld met liedjes en een rap, begeleid door een haast professioneel geformeerd muziekkwartet uit het dorp onder leiding van Henk Braad op z’n hammondorgel.

Natuurtalent

Sterk was het optreden van schrijver en hoofdrolspeler Tobi Schokker. Een natuurtalent die veel tijd invulde van de ruim 2 ½ uur durende voorstelling. Hij werd steeds terzijde gestaan door aangever Theo Jansen. Er heerste een sfeer van verbondenheid, waarbij het publiek geboeid toekeek, aandachtig luisterde en veel plezier beleefde aan al het spel. Kapstok waren de dorpsactiviteiten gedurende het jaar. Het rode draad-onderdeel, waarbij een deel van het dorp werd “doorgefietst” en bewoners op humoristische wijze op de hak werden genomen, zorgde voor veel herkenning. Gedurende de voorstelling werden foto’s van bewoners of anderszins ter illustratie op twee schermen vertoond.

Geweldige imitatie

De ongeveer tien spelers speelden de sterren van de hemel, waarbij de sketch van “Eises kraam” er uitsprong. Joost Boerman vertolkte hier op onnavolgbare wijze onze medebewoner Eise de Graaf, die zomers spullen verkoopt op een kraam tegenover de kerk aan de Binnenweg. Zijn imitatie en zijn gelijkenis in gedrag zorgde voor continu gelach en bewondering.

Lovende reacties

Veel waardering en lovende reacties van de aanwezigen over de inhoud en het neergezette spel. Wat een sfeer, wat een talent en wat een groots optreden in een klein dorp als Paasloo.