Opnieuw expositie in buurthuis de Raadskelder in Tuk

Tuk - “Historische Vereniging Tuk” organiseert zaterdag 30 november en zondag 1 december een tentoonstelling rond het “Fotoboek Stroink”.

Toen de burgemeester van Steenwijkerwold, George Willem Stroink op 27 maart 1939 door Koningin Wilhelmina eervol ontslag werd verleend na precies 39 jaar burgemeester van die gemeente te zijn geweest, werd hem ter gelegenheid van zijn afscheid uit de gemeente een fraai, in leer gebonden, fotoboek aangeboden dat zich nu in het Gemeentearchief van Steenwijkerland bevindt.

In tientallen foto’s geeft het boek een goed beeld van alle aspecten van het leven in de gemeente Steenwijkerwold en haar inwoners in die tijd, net voor de Tweede Wereldoorlog.

Villa Oostwold

In 1939 was Villa Oostwold in Tuk het gemeentehuis van Steenwijkerwold; grote kans dus dat Tukkers en anderen, bekend in Steenwijkerwold en omgeving, situaties en personen op de foto’s zullen herkennen, maar ze kunnen zeker ook genieten van mooie en unieke beelden uit die periode van 1900 tot 1939.

Alle foto’s zijn op beide dagen in groot formaat te zien in het buurthuis van Tuk in het voormalige gemeentehuis “Villa Oostwold”, Tukseweg 158. Beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur. Koffie en thee zijn evenals de toegang gratis.