Gezellige Sint Maartenoptocht met muziek en lichtjes

Tuk - Wat een gelukje voor de kinderen die maandagavond meeliepen in de Sint Maarten optocht in Tuk: op het ‘moment suprême’ was het droog. De optocht startte bij de Scouting en maakte een mooie ronde door het dorp.

,,Het was vanaf de Scouting te ver om ook een lusje door de nieuwbouw te maken’’, vertelt Alien Bisschop van Plaatselijk Belang Tuk. ,,Bij de optocht tijdens het dorpsfeest hebben we dat wel gedaan. Toen hebben we bewust ook het nieuwe gedeelte in de route opgenomen, wat erg leuk was. Maar dat was nu te gek, omdat er veel kleintjes meeliepen’’.

Bolderkar met muziek voorop

Een bolderkar met lichtslang en muziek ging voorop in de optocht. ,,Geen auto meer, zoals in het verleden. Een bolderkar is niet vervuilend voor het milieu en zorgt bovendien voor een rustig tempo, zodat ook de kleintjes goed konden meekomen’’.

Prijsjes voor de mooiste lampionnen

Er waren opvallend veel op school, de opvang of thuis geknutselde lampionnetjes te zien. Voor de tien mooiste lampionnen waren prijsjes beschikbaar gesteld.

Na afloop gingen verschillende kinderen nog langs de deuren om te zingen en een (zoete) traktatie in ontvangst te nemen.