ChristenUnie zet mantelzorgers in de bloemetjes

Steenwijk - Al een aantal jaren reikt de ChristenUnie in de Week van de Mantelzorg een aantal mantelzorgboeketten uit. ChristenUnie Steenwijkerland deed ook in 2019 weer een oproep.

Negentien mantelzorgers zijn door kinderen, buren, collega’s of vrienden opgegeven. „Verhalen van mensen waaruit zoveel dankbaarheid blijkt dat anderen in staat zijn om te helpen, ook verhalen waar je stil van wordt. Stil, omdat levens zo heftig kunnen zijn en zorgen zo groot’, zegt Henk Boxum van de ChristenUnie.

Drie van de mantelzorgers zijn door de ChristenUnie in de bloemetjes gezet: de familie Kruithof en mevrouw Ebbelink-Groen. De andere mantelzorgers hebben op de Dag van de Mantelzorg een bedankkaartje ontvangen.

Henk Boxum: „Het zijn gewone Steenwijkerlanders die vaak jarenlang zorgen voor een partner, buurman of buurvrouw, moeder, dochter of zoon. Hun zorg en aandacht is van onschatbare waarde. Daarom is het goed dat de mantelzorgers één keer per jaar extra aandacht krijgen en dat we even dankjewel kunnen zeggen.”