Wielerjeugd de Driehoek doet het uitstekend

Steenwijk - De jeugdige wielertalenten van de Driehoek uit Steenwijk en wijde omgeving staan bijna elke week op diverse plaatsen in het land aan de start om de kleuren van de club te verdedigen. En met succes, want bijna altijd gaat het nodige eremetaal in de sporttas mee naar huis, oftewel veelal richting Steenwijkerland of Weststellingwerf.

En bij de Driehoek beheersen ze alle wielerdisciplines, van mountainbiken tot veldrijden, koersen op de weg en ook op de baan staan ze hun mannetje. Want in alle disciplines veroveren ze prijzen, en staan daarmee te pronken op het podium.

Veldrijden

En we beleven weer de tijd van het veldrijden. Daarom deed een jeugdig gezelschap van de club mee aan een veldrit in Orvelte. De meisjes lieten de jongens zien hoe het moet. Want Lisa de Pauw Kraan werd knap derde bij de meisjes. Alleskunner Maureen Abma bleek andermaal de rapste. Oftewel brons en goud voor de Driehoek. De jongens kwamen op hun beurt ook aardig uit de verf in Orvelte. Nick de Pauw Kraan reed een sterke race op het vrij technische parcours, en daarbij kwam hij als vijftiende over de meet. Job Weijdema beleefde de beste dag in zijn nog prille veldritcarrière. Hij werd zesde, vlak voor Danijel Agricola die achtste werd. Agricola reed ook nog in Tilburg waar hij zestiende werd. Elmar Abma pakte de winst tijdens de tweedaagse op de baan in Alkmaar. Deze track series stonden in het teken van de sprintonderdelen.

Ronostrand

Een behoorlijk aantal renners van de Driehoek stond aan het vertrek op het Ronostrand in het Drentse Eén. Daar was een ICW wedstrijd. Job Weijdema pakte hier op zijn MTB de winst. Isa Boverhof volgde zijn voorbeeld en liet zich ook huldigen op het hoogste treetje van het podium. Een mooie beloning voor het harde trainen. Daphne de Vries werd zesde en teamgenoot Joris Funken pakte de volle winst. Voor Bjorn Broers was er een keurige tiende plaats. Niet slecht voor een debutant in deze wielerdiscipline. Sten Hoek kwam uit bij de heren en reed op zijn MTB als achttiende over de eindstreep. Pim Funken reed een meer dan puike race. Op zijn Fat-bike pakte hij de winst bij de junioren, en mocht zo even later op het hoogste treetje van het podium klauteren. Brian de Vries wist goed in de voetsporen van zijn teamgenoot te treden en nam trots het zilver in ontvangst.