Bridget naar ONK voor dames

Tuk - De jeugdige motorcrosser Bridget Portijk gaat komend seizoen in de ONK damesklasse rijden. Ook wil ze deel gaan nemen aan de IMBA EK dames.

Daarvoor wordt een nieuwe motor aangeschaft, een 250cc viertakt machine. Helaas gooit een valpartij in Den Ham even de planning in de war. „Bridget heeft daarbij een scheurtje in haar rugwervel opgelopen en gekneusde vingers”, aldus vader Arjen Portijk. „Zodra de artsen groen licht geven, gaat ze direct weer trainen om te wennen aan de nieuwe motor. Dan kan ze met het nodige zelfvertrouwen aan de bak in dit voor haar weer nieuwe raceavontuur.”
 
Bridget is heel blij met de nieuwe motorfiets. „Ik heb al eerder op een viertakt gereden, en dat vond ik super. Daarom kijk ik er ook enorm naar uit om de nieuwe motorfiets te gaan testen. Maar ja, eerst nog even herstellen van de blessures.”
 
Inmiddels wordt er voor en achter de schermen alweer hard gewerkt om seizoen 2020 tot een groot succes te maken en heeft de IMBA organisatie al een voorlopige wedstrijdkalender vrijgegeven. Bridget zal in Engeland haar eerste EK motorcross wedstrijd gaan rijden gevolgd door wedstrijden in Oostenrijk, België, Frankrijk en Zwitserland. De wedstrijdkalender van de ONK wordt binnenkort door het KNMV officieel bekend gemaakt. „Internationaal, dat lijkt me leuk. Ik heb er zin in”, aldus Bridget.