Steenwijk loopt massaal uit voor intocht Sinterklaas

Steenwijk - Het lijkt wel of het elk jaar drukker wordt bij de aankomst van Sinterklaas en zijn gevolg aan het Steenwijkerdiep. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden waren zaterdagmiddag massaal naar het Diep gekomen.

In afwachting van de goedheiligman werden er uit volle borst liedjes gezongen.

Toen de muziekpieten-boot, de acrobatenpieten-boot, de pakjesboot en de boot met Sinterklaas gearriveerd waren, werd Sint welkom geheten door burgemeester Rob Bats en Harry Aalderink, voorzitter van Stichting Vestingstad.

Lopend

Daarna ging Sinterklaas lopend de stad in, waarbij hij uitgebreid de tijd nam om handjes te schudden. De pieten zorgden ervoor dat er voldoende snoepgoed en pepernoten (ook glutenvrije!) werden uitgedeeld en maakten de kinderen aan het lachen met hun grappige capriolen.

Podium

In het centrum aangekomen maakte Sint zijn entree in een Jeep. Omdat hij helemaal uit Spanje komt was de stikstof-discussie hem waarschijnlijk ontgaan en nam hij vrolijk plaats achter het stuur. Zijn paard had hij dit keer thuisgelaten. Maar misschien maar beter ook, want de mest van het paard veroorzaakt ook stikstof!

Het was koud, maar droog, dus veel mensen waren naar de stad gekomen om te genieten van de Sinterklaassfeer. Bij het podium op de Markt ging het feest nog een tijd door. Het was een intocht zoals hij bedoeld is: een echt kinderfeest -  waar overigens jong en oud van genoot! - zonder enige wanklank.