Trinitas verbouwereerd na opstappen van trainer Guido Pen

Boijl - De wegen van voetbalvereniging Trinitas en trainer Guido Pen zijn vorige week gescheiden. De oefenmeester gaf aan dat dat hij geen heil meer zag in de samenwerking. „Het is voor ons volslagen onverwacht”, reageert Henk Boeree.

De oud-trainer is nog altijd als aanspreekpunt verbonden aan de technische commissie van Trinitas. „Het is een eenzijdige beslissing, zonder dat we daar als technische commissie ook maar enige invloed op hebben gehad”, vertelt Boeree. „Guido had moeite met de groep, die hij volgens hem hem niet echt kon motiveren.” Pen vertelde zijn spelersgroep na afloop van het verloren duel tegen Oldemarkt dat hij de samenwerking niet meer zag zitten.

Pen, oud-prof van ondermeer Ajax en FC Den Haag, was in het verleden hoofdtrainer bij Steenwijker Boys, Olyphia en het meest recentelijk bij Langweer. Hij volgde aan het begin van dit seizoen Henk Boeree op als hoofdtrainer bij de zondag derdeklasser. „We hebben Guido aangesteld vanwege zijn geweldige staat van dienst en schat van ervaring. Door de wol geverfd”, aldus Boeree.

De beweegreden wordt dan binnen Trinitas ook helemaal niet begrepen. „Ik ben van mening dat dit geen moeilijke groep is. Anders was ik natuurlijk nooit geen vier seizoenen hoofdtrainer geweest”, zegt Boeree, die naar eigen zeggen zelf bezig was aan een jaar niets doen. „Dat loopt nu allemaal anders want ik zal naast Mark Bos gaan plaats nemen op de bank.” Clubman Mark Bos was tot nu toe trainer van het tweede elftal, maar zal nu tot aan de winterstop de honneurs waarnemen als hoofdtrainer.

Guido Pen was niet bereikbaar voor commentaar.

Uitgeschakeld in de beker

Met het nieuwe trainersduo bank verloor Trinitas zondag ongelukkig van derdeklasser Surhuisterveen. In de eerste 45 minuten was Trinitas de bovenliggende partij waarbij Jesse de Weert en Jurgen Verbaarschot zorg droegen voor een 0-2 voorsprong. Maar na de rust kantelde de wedstrijd helemaal. Trinitas kreeg een aantal goede mogelijkheden op rij, maar na de 1-2 viel het duel helemaal de kant van de thuisclub op. Bij een scrimmage greep de defensie van Trinitas niet voldoende in: 2-2. n het restant kregen beide ploegen genoeg kansen, maar uiteindelijk was het de thuisclub die de gelukkige winnaar werd van het bekerduel.