Hengst Workwear levert bedrijfskleding aan gemeente

Steenwijk - Hengst Workwear gaat bedrijfskleding leveren aan de buitendienst van de gemeente Steenwijkerland. Afgelopen vrijdag tekenden René Wouterson van de gemeente en Bert Kruider van Hengst Workwear het contract.

Tot nu toe werd de bedrijfskleding besteld bij een bedrijf buiten de gemeentegrenzen. In een  magazijntje op de gemeentewerf werd een voorraadje gehouden. Het gaat hierbij om medewerkers van de diensten groen, wegen en verkeer, afval en reiniging, sport en spelen, riolering, het garageteam en het begraafteam. Volgens de heer Wouterson, teamleider Uitvoering Openbare Ruimte, heeft de gemeente na een marktoriëntatie bewust voor de lokale ondernemer Hengst Workwear gekozen vanwege haar kwaliteit en flexibiliteit.

Bedrijfslogo’s

René Wouterson vindt het bovendien een praktische en duurzame oplossing dat de gemeentewerkers hun kleding nu rechtstreeks bij Hengst Workwear kunnen passen en ophalen. “We hoeven nu zelf geen kledingvoorraden meer op te slaan. Het magazijntje kunnen we nu sluiten”. Handig is ook dat Hengst Workwear de kleding zelf van bedrijfslogo’s kan voorzien en de continuïteit van de kledinglevering kan waarborgen. “Mocht een chauffeur op een strooiwagen een jas nodig hebben, dan kunnen we die ter plekke van het logo voorzien”, zegt Kruider.

Kledinginventarisatie

De gemeente heeft inmiddels al een kledinginventarisatie gedaan onder de 45 buitendienstmedewerkers. “We hebben bekeken wat iedereen nodig heeft en vullen kledingstukken aan die ontbreken. Kleding die nog goed functioneert gaan we nu niet gelijk vervangen”, vertelt Wouterson. De eerste passessies hebben al plaatsgevonden. Hengst Workwear levert het complete kledingpakket, dus van broeken en jassen tot shirts en sokken aan toe. Bert Kruider benadrukt dat de bedrijfskleding waterafstotend en ademend is. “Onze werkkleding bevat aan de binnenkant stretch, zodat de werkers zich hierin goed kunnen bewegen. De bouwvakkersdecolleté is verleden tijd!” voegt hij toe. Door op kniezakken, spijkerzakken en een zakje voor een mobiel te wijzen, illustreert hij dat de kleding ook heel praktisch is.

Duurzaamheid

Ook hebben de Gemeente en Hengst Workwear gezamenlijk gekeken naar de duurzaamheid van het kledingpakket. De gekozen kleding bevat het Oeko-Tex 100-label. Deze standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen. “Wij zijn bijzonder blij dat de gemeente voor Hengst Workwear heeft gekozen bij de aanschaf van het nieuwe kledingpakket. Ook voor andere ondernemers uit de gehele regio staan wij altijd klaar”, besluit Kruider.