Ivana Ivkovic in het Filosofisch Café

Steenwijk - Ivana Ivkovic is de tweede gastspreker in een reeks van zes van het Filosofisch Café Steenwijkerland. In De Meenthe zal de filosofe op dinsdag 19 november om 20.15 uur een lezing houden met als thema: 'Jezelf laten zien’.

In de ogen van Ivana Ivkovic is filosofie geen wensdenken. Wanneer we naar de wereld kijken, zien we maar al te vaak wat we graag willen zien. Filosofie helpt ons stil te staan bij dat wat ons echt te denken geeft. De lezing gaat over ‘Jezelf laten zien’. Maar wie of wat laat je zien? In allerlei sociale situaties draag je een masker (niet alleen op het podium), spelen we een rol. Is dat een probleem als je juist jezelf wilt laten zien?

Ivana Ivkovic houdt een verhaal van ongeveer een uur, waarbij vragen gesteld kunnen worden. Vanaf ongeveer 21.15 uur kan het publiek onder het genot van koffie of een goed glas wijn nog ongeveer een uurtje verder met elkaar van gedachten wisselen in het Theatercafé. Ivana zal daarbij ook aanwezig zijn en is bereid om dan ook nog eventuele vragen te beantwoorden. Meer informatie is te vinden op www.filosofischcafesteenwijkerland.nl. Hier kun je ook kaarten bestellen voor de lezingen. Ter plekke bij De Meenthe zijn uiteraard ook kaarten verkrijgbaar.

Het Filosofisch Café is bedoeld voor een breed publiek. De werkgroep heeft daarom gekozen voor sprekers die een goed en begrijpelijk verhaal kunnen vertellen.