Door de ogen van... André Lampe
Door André Lampe

Een aanwinst voor de Oosterstraat

Het zal u vast niet vreemd in de oren klinken en ik neem aan dat u dezelfde gevoelens ervaart wanneer familieleden of dierbare vrienden nieuwe wegen inslaan, een carrièremove maken, of een onderneming opstarten, dat je ze dan heel veel succes wenst en gunt. En dat alles om de voor mij althans doodeenvoudige reden Dat familie en vrienden mij na aan het hart liggen...

Morgen openen mijn matties Richard en Jeanet Bollema hun nieuwe winkel en gaat een gedroomde wens in vervulling. De Oosterstraat krijgt een gapend winkelgat weer opgevuld met de nieuwe toko van dit ondernemersechtpaar. Ik maak uit gesprekken met de combinatie Bollema/Scholten op dat deze nieuwe winkelformule ze positieve energie geeft om er iets moois van te maken. Tuurlijk spelen er ook sentimenten op over wat je achterlaat, dat is het logisch, maar het koppel begrijpt maar al te goed dat je op sentimenten geen onderneming kunt runnen. De expansiedrift en de daardoor meer verkregen winkelruimte geeft het echtpaar meer creatieve en praktische mogelijkheden.

Afstand nemen

Het enige wat Richard naar eigen zeggen echt gaat missen is het uitzicht op de Markt, maar hij krijgt er het uitzicht op zijn vrouw voor terug. De slogan van Cruijff „elk nadeel heb zijn voordeel” gaat hier dus ook op. Toch, twenty four seven, met je vrouw werken en leven is ook wel een uitdaging. Maar gelukkig hebben de echtelieden genoeg afleiding en interesses buiten elkaar om. Het is nu al zo dat als we een avondje klaverjassen Richard er als de kippen bij is om te melden: Annes, kaart jij maar samen met Jeanet ... Soms moet een mens even afstand nemen van wat hij lief heeft.

Kopstukken

Het samengaan van de Primera en het Steenwijks Boekhuys is een aanwinst voor de uitstraling van de Oosterstraat waar de leegstand toch zorgen baart. Advies mijnerzijds hebben ze niet nodig, daar lopen ze al veel te lang voor mee in het middenstandswereldje. Wat ik wel op prijs zou stellen is dat de officiële opening van de winkel uit respect voor hun ouders verricht zal worden door de twee kopstukken en stamhoofden uit hun wederzijdse families.

Moedig besluit

En dan doel ik natuurlijk op „Good Old” Harm Bollema en „The Special One” Andries Scholten, die - naar ik zeker weet - met gepaste trots het lint van de nieuwe toko zullen doorknippen en hun kinderen op deze wijze een nieuw avontuur laten beleven in het koophart van Steenwijk. Als vriend zeg ik in alle oprechtheid: moedig besluit en alle geluk van de wereld toegewenst!

Vamos Richard en Jeanet…