Henk en Luut zijn zestig jaar getrouwd

Scheerwolde - Het was maandag feest voor Henk Wesselink en Luut Wesselink-Jonker uit Scheerwolde. Het echtpaar vierde dat ze al zestig jaar gelukkig zijn getrouwd. Wethouder Tiny Bijl kwam het paar namens de gemeente feliciteren.

Henk Wesselink is geboren in 1940 geboren in Nieuwleusen. In 1954 is hij verhuisd naar Scheerwolde. Zijn vader was in die tijd werkzaam voor Het Rijk als chef-kok, ook was hij beheerder op het kamp ‘De Kikkerij’ aan het Steenwijkerdiep. Henk heeft zelf een half jaar bij De Kikkerij gewoond. Hij volgde de LTS in Steenwij, waarna hij aan de slag ging voor de Firma Lely in Emmeloord.

Luut Wesselink-Jonker is geboren in Wetering - het voormalige Steenwijkerwold - in februari 1940. In april 1953 verhuisde ze naar het nieuw gestichte dorp Scheerwolde, het gezin behoorde hier tot de eerste inwoners. Luut volgde de huishoudschool in Steenwijk. Na school heeft ze gewerkt in Steenwijk bij ‘Kerkvoorder en Hollander’ in de huishouding.

Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens dansles. Uit het huwelijk zijn twee kinderen geboren: dochter Winy en zoon Gert. Later hebben ze vier prachtige kleinkinderen gekregen.