18e editie Sportgala op komst

Steenwijk - De voorbereidingen zijn gestart voor het achttiende Sportgala van Steenwijkerland, dat staat gepland voor woensdagavond 15 januari in Rabotheater De Meenthe in Steenwijk.

Zoals elk jaar worden dan de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van het jaar 2019 bekend gemaakt. Iedereen kan desgewenst kandidaten voordragen voor de diverse categorieën.

Sportambassadeur

Net als de afgelopen jaren wordt er verder een sportambassadeur benoemd en een sportplusprijs toegekend aan een 50-plusser met in het oog springende prestaties. Bovendien zal een actieve vrijwilliger in het zonnetje worden gezet, welke prijs door de stichting Stad en Streek is geadopteerd.

Rein Gaal Bokaal

Net als in de afgelopen drie jaren wordt de Rein Gaal Bokaal uitgereikt aan een inwoner van Steenwijkerland, die een (eventueel niet NOC*NSF gerelateerde) sportieve activiteit beoefent en daarin een opvallende rol vervult (wandelend, als sportvisser, duivenmelker, etc).

Voor elke categorie drie nominaties

De bedoeling is, dat uit de diverse door het publiek voorgedragen kandidaten voor elke categorie drie nominaties worden bekendgemaakt. Dat zal in de laatste fase van december gebeuren. De eigenlijke verkiezing zal pas op 15 januari zelf plaatshebben door de jury, die eerder al naar aanleiding van de diverse voordrachten een aantal; sporters en teams heeft genomineerd. Aanmeldingen via e-mail: sportsteenwijkerland@ziggo.nl