Willem Winter, oprichter Steenwiekertoornrun, is overleden

Steenwijk - Willem Winter, de oprichter van de Steenwiekertoornrun, is woensdag overleden. Hij richtte deze tourtocht voor mensen met een beperking 11 jaar geleden op en heeft dit na vijf jaar overgedragen aan het huidige bestuur.

Ondanks zijn ziekte (ALS) heeft hij nog een woordje kunnen doen op het 10-jarig jubileum, waarvoor hij uitgenodigd was als trotse oprichter.

Trots op ‘het runtie umme de toorn’

Een van de dingen waar hij erg trots op was, is het door hem bedachte vaste onderdeel: ‘het runtie umme de toorn’. Alle motoren, zijspannen, auto’s en trikes gingen letterlijk (en natuurlijk met veel toeters en bellen en enthousiaste bijrijders) een rondje om de Steenwijkertoren, en publiek stond daar dan klaar om alle deelnemers en rijders uit te zwaaien en toe te juichen.

Nog een keer een rondje om de Steenwijkertoren

Willem wordt woensdag 27 november begraven. Om 11:00 uur start de uitvaart en daarop aansluitend vindt het runtie umme de toorn plaats. Willem gaat op een speciaal daarop ingerichte motor met zijspan die zijn kist kan dragen en gaat zo, met familie in de rouwstoet, traditioneel nog een keer een rondje om de Steenwijkertoren, als een extra pluim op zijn werk.