Wereldlichtjesdag op oude begraafplaats

Steenwijk - Op de oude begraafplaats aan de Meppelerweg in Steenwijk wordt op zondagavond 8 december weer ingehaakt op wereldlichtjesdag.

Wereldlichtjesdag, World Wide Candle Lighting, is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden nu wereldwijd kaarsen gebrand voor overleden kinderen. En dat gebeurt traditiegetrouw op de tweede zondag in december om 19.00 uur lokale tijd. Tussen 18.45 en 19.30 uur worden in Steenwijk alle overleden kinderen herdacht. Als mensen dat willen kan de naam van een overleden kind worden genoemd tijdens de plechtigheid.

Er is muziek van de Crescendo blazers, een korte herdenkingstoespraak, kaarslicht, en het speciale lied van Wereldlichtjesdag. Precious Child wordt gezongen door Sigrid Hof met Edwin Hagedoorn op gitaar. Iedereen is vanaf 18.30 uur welkom. Kaarslichtjes zijn te koop voor twee euro per stuk. Zelf lichtjes meenemen mag ook.

Het verlies van een kind vormt een enorm verdriet voor ouders, grootouders en andere naasten. Het doet er niet toe of het kind heel klein of al groter was, het gemis en het verdriet zijn er altijd. Het kan troost bieden om samen met anderen een moment van herdenken te beleven. Misschien wil je praten over het kind, of juist niet, maar is het gevoel van verbondenheid op zich al troostrijk. De organisatie is in handen van de Werkgroep Wereldlichtjesdag Steenwijkerland. Die bestaat uit Janny van ’t Zand uit Steenwijk, Jantine van Beek uit Giethoorn en Ella Schipper van de gemeente Steenwijkerland.