Verdachten Noordwolde en Vledder 90 dagen langer vast

Noordwolde/Vledder/Hoogeveen - De drie mannen die op 12 november zijn aangehouden in Noordwolde en Vledder, blijven nog 3 maanden vast zitten. Dat heeft de rechtbank woensdag besloten.

De twee Noordwoldigers (63 en 26 jaar) en een 39-jarige man uit Vledder worden verdacht van diefstal en heling, vuurwapenbezit en het deelnemen aan een criminele organisatie, aldus het Openbaar Ministerie.

De politie deed op 12 november 8 invallen in Noordwolde, Steenwijk, Vledder en Hoogeveen. Er zijn onder meer tientallen auto’s, diverse motoren, aanhangwagens, een heftruck, 5 vuurwapens, hennep en geld aangetroffen. De wagens werden gestolen in en rond Amsterdam en Arnhem en vertegenwoordigden een waarde van zo’n 430.000 euro.

Lees ook | Vijf vuurwapens en 50 auto's: dit is er in beslag genomen in Noordwolde

Het drietal is lid van motorclub No Surrender. Die organisatie werd afgelopen zomer door de rechter verboden. De advocaat heeft hiertegen beroep aangetekend. Omdat het verbod pas ingaat als het onherroepelijk is, blijft de motorclub vooreerst bestaan.

Hoewel het onderzoek los staat van dit lidmaatschap, brachten gemeente, politie en justitie de connectie tussen de drie en No Surrender toch naar buiten. ,,Die is relevant, omdat wij vaak zien dat verboden motorclubs als No Surrender heel vaak in verband worden gebracht met strafbare feiten’’, aldus Jolanda Brontsema, persofficier van justitie.

,,Maar het gaat hier om de verdenking dat zij samen strafbare feiten hebben gepleegd en dat staat los van het lidmaatschap van No Surrender.’’