Kunst naar Kracht werkt vlekkies weg

Eesveen - Toneelvereniging Kunst naar Kracht uit Eesveen bracht afgelopen zaterdagavond het blijspel ‘Eem ’n vlekkie weg warken’ op de planken in een vol Dorpshuis in Kallenkote. Ondanks dat de voorstelling niet de boeken in gaat als één van de beste optredens van de club, werd er volop gelachen om de komedie in het dialect met ouderwetse grappen en typetjes.

De belevenissen speelden zich af in het huis van de sullige boekhouder Job Klein (Bert Bijker). Het huis moet opgeknapt worden, vindt huiseigenaar Marie (Lucie Otten) en dat betekent dat de verstokte vrijgezel het druk krijgt in huis. Twee klussersduo’s gaan heel langzaam aan de slag en de klusmannen (Bert Tissingh en Roelof Westerveen) en klusvrouwen (Frieda Uiterwijk en Benita Kroeze) maken elkaar ook nog het leven zuur.

Door het constant binnen lopen van zus (Roelie Pereboom), huiseigenaar en buurvrouw (Joukje Groen) en de tijdelijke inwoning van de vriendin van zijn zus (Sieta Otten) wordt het er niet rustiger op.

De klussers zorgen er daarnaast met hun ingrepen voor dat het huis eruitziet of er een bom is ontploft.

Samen met zijn evenzo sullige vriend Jan (Piet Hartkamp) en goede berichten aan het eind van de avond lukt het Job om alles toch nog tot een goed einde te brengen.

In het zonnetje

Een aantal spelers liet af en toe een steekje vallen waardoor de rol van souffleur Anne-Marie Schellekens ook onbedoeld wat groter was.

Na afloop reikte voorzitter Meintje Kroeze bloemen uit aan alle spelers, souffleur, decorbouwers en grimeurs en was er een speciaal woord van dank voor de medewerkers van het Dorpshuis van Kallenkote, debutant Frieda Uiterwijk en RTV SLOS: Herman Hien voor de technische ondersteuning en mooie muzikale momenten en Jan Menger die wederom tv-opnames heeft gemaakt die in het nieuwe jaar te zien zullen zijn bij de omroep.

Tot slot werd Sieta Otten-Veen in het zonnetje en de bloemen gezet omdat ze al meer dan 25 jaar een heel actief en betrokken lid is van de vereniging.