Weer verkiezing van Pluim van het Jaar

Steenwijk - Inwoners van Steenwijkerland wordt gevraagd om suggesties te doen voor de Pluim van het Jaar 2019.

De opnieuw door juwelier Maas te vervaardigen zilveren pluim zal met een cheque van € 2000,-  tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Rabo Theater De Meenthe op woensdag 8 januari voor de veertiende achtereenvolgende jaar door de Stichting Stad en Streek  worden uitgereikt aan een vereniging, instantie of stichting uit Steenwijkerland.

Voorwaarde is, dat deze club of organisatie zich in het bijna afgelopen jaar moet hebben ingezet voor een doel of het plan hebben opgevat voor een initiatief, waarmee de samenleving in stad en streek is (of wordt) gediend.

Inwoners van Steenwijkerland kunnen hun voordracht doen via het e-mailadres info@pluimsteenwijkerland.nl.

Het bestuur van de Stichting Stad en Streek, dat zorgt voor organisatie en jurering, bestaat uit voorzitter Han Evers, secretaris Henk Ymker en penningmeester Gerard Ardesch. Van de jury maken verder deel uit Alfred Peterson (hoofd Cultuur en Economische Zaken van de provincie Overijssel en Theo Bouius namens de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland.

Bijentuin

In januari van dit jaar ging de dertiende zilveren pluim naar de Tafelronde 93 uit Steenwijk vanwege het initiatief om een bijentuin te gaan inrichten op de Steenwijker Kamp. Voorzitter Pieter van de Koppel kreeg de pluim en de cheque ter waarde van € 2000,- uit handen van burgemeester Rob Bats.

Namens de Stichting Stad en Streek laat voorzitter Gerard Ardesch weten, dat de keuze van de jury met name wordt bepaald door de positieve effecten, die van een initiatief kunnen worden verwacht. 'We zien de voordrachten de komende weken met grote belangstelling tegemoet en zullen eind dit jaar een weloverwogen keuze maken’, belooft hij.  

Voor voordrachten mailen naar info@pluimsteenwijkerland.nl