Buitencentrumplan wekt verbazing CPB

Ossenzijl - De fractie van de CPB Steenwijkerland is verbaasd over de uitlatingen van wethouder Bram Harmsma wat het Buitencentrum Weerribben betreft.

Twee weken werd bekend dat Staatsbosbeheer, recreatiecentrum De Kluft en de gemeente Steenwijkerland onderzoeken of zij het noodlijdende bezoekerscentrum in Ossenzijl kunnen ontwikkelen tot het European Wetland Center.

Intentieverklaring is al getekend

Dat er al een intentieverklaring is getekend, verbaast de CPB. „Dit bezoekerscentrum omvormen naar een European Wetland Center en de bouw van een hotel kun je toch gerust een majeure ontwikkeling noemen. De ontwikkelingen rond Eeserwold en het gedempte Steenwijkerdiep deelt u met ons, maar over deze ontwikkelingen worden we volledig verrast. Waarom hebt u de raad van de gemeente Steenwijkerland niet eerder geïnformeerd over deze ontwikkeling?”, vraagt Jacqueline Willemsen van de CPB.

Financiën

Verder wil de partij weten of de gemeente financieel bij gaat dragen aan deze ontwikkeling. „De omgeving van het bezoekerscentrum is momenteel openbaar toegankelijk waardoor er kosteloos geparkeerd kan worden. Blijft deze omgeving ook openbaar toegankelijk of gaat dit mogelijk veranderen bij een veranderende bestemming en eigenaar?”

Groene Wens Boot

Dan is er nog de Groene Wens Boot. „Op welke wijze wordt dit mooie en belangrijke initiatief meegenomen in de plannen en wordt haar voortbestaan gegarandeerd? Naast deze ontwikkeling rond Buitencentrum Weerribben wordt ook volop gebouwd aan Vakantiepark Waterstaete in Ossenzijl. Hoe verhouden deze plannen en de bouw van een hotel zich tot de leefbaarheid van deze kleine kern en op welke wijze wordt de bevolking van Ossenzijl tijdig meegenomen in de plannen die momenteel uitgewerkt worden?”