Oud-trainer Olyphia krijgt steun van Heerenveen-selectie

Noordwolde - Bij de opkomst voorafgaande aan het duel met Vitesse droegen de spelers van sc Heerenveen shirts met daarop de naam van Chris de Wagt, de oud-verdediger van SC Cambuur en TOP Oss.

De 34-jarige Sneker stapte in augustus 2017 na twee seizoenen als trainer over van Olyphia in Noordwolde naar Jong SC Heerenveen. Hij zei toen: ‘Olyphia is voor mij een goede leerschool geweest, maar toen sc Heerenveen aanklopte moest ik toch keuzes maken. Het was best moeilijk, maar ik besef ook dat dit een unieke kans is om in het betaald voetbal aan de slag te gaan. Zo’n kans komt niet vaak voorbij.’

Vrijdagavond woonde De Wagt op uitnodiging van de club, waar hij nog steeds in dienst is als trainer van het belofteteam, de thuiswedstrijd bij tegen Vitesse. De Wagt, die lijdt aan een ongeneeslijke vorm van botkanker, werd per ambulance vanuit Amsterdam naar Heerenveen vervoerd om, in een skybox en in gezelschap van zijn familie, de wedstrijd te bekijken. Heel toevallig mochten leden, vrijwilligers en supporters van Olyphia juist deze wedstrijd vanwege het partnerschap met Heerenveen met een flinke korting bijwonen.

De kinderen van Chris de Wagt en zijn vrouw Mariëlle, Vajenn en Novan, maakten deel uit van de line-up en droegen een Heerenveenshirt met het opschrift ‘papa’. ‘Het was vandaag het allerbelangrijkst om voor hem te winnen’, aldus trainer Johnny Jansen na de 3-2 zege op Vitesse. ‘Hoe we het tactisch hebben gedaan, zal me vandaag aan mijn reet roesten. Wij hebben gewonnen voor Chris.’ Die kwam na afloop even in de kleedkamer en iedereen ging applaudisserend voor hem staan. Daarna werd een groepsfoto gemaakt.