IJsbaan blijft dit jaar in de ijskast

Steenwijk - Stond afgelopen drie jaar, tijdens de feestdagen, de Markt in Steenwijk nog in het teken van ijspret en een ritje maken op de ijsbaan. Dit jaar hoeven de ijzers niet worden ondergebonden en kan er niet worden geschaatst. ‘Er komt in 2019 geen ijsbaan’, stelt Harry Aalderink, voorzitter van Steenwijk Vestingstad.

‘Vanuit de gemeente kunnen we niet op een bijdrage rekenen en dat maakt het realiseren van dit kostbare project niet mogelijk. De laatste maanden is er intensief contact geweest met alle betrokkenen en uiteindelijk hebben we met elkaar de knoop doorgehakt’, aldus de voorzitter.

Afgelopen jaren is het doel altijd geweest om de prijs van het toegangskaartje en de schaatshuur zo laag mogelijk te houden. Een bezoekje aan de ijsbaan moet voor iedereen toegankelijk zijn. Met het wegvallen van de subsidie van de gemeente Steenwijkerland is dat niet het geval. ‘Omdat er minder middelen beschikbaar zijn, moeten de bezoekers dieper in de buidel tasten. De vraag is of de schaatsliefhebbers dat willen en kunnen, waardoor het financiële risico voor de stichting te groot is’, besluit Aalderink.

Afgelopen jaren wist de ijsbaan jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers te trekken en kon de organisatie van de Curling Cup rekenen op zo’n 40 deelnemende teams. Komende weken staan er volop andere activiteiten op het programma in de Vestingstad. Met als hoogtepunt de 20e editie van Dickens Kerst op zaterdag 14 december.