De Heren van de Rechter viert feest

Steenwijk - De Heren van de Rechter viert feest: na de brand werd het herbouwde grand café 5 jaar geleden (8 december 2014) heropend. „Dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan”, vertellen eigenaren Sander Fortunati en Boudewijn van Dijk.

„Na een zwarte periode zag De Heren van De Rechter weer het levenslicht. Blijkbaar werd de huiskamer van Steenwijk gemist. Want we hebben tijdens de heropening alleen maar handjes geschud. Zoveel mensen. En dat deed ons goed”, blikken eigenaren Sander en Boudewijn terug op de heropening.

„Toch was het op dat moment spannend. Komen de oude gasten terug? Krijgen we nieuwe gasten? Kunnen we genoeg personeel krijgen? Een aantal medewerkers had elders werk gevonden en dat is logisch, want je gaat niet 2 jaar wachten. Gelukkig keerde een aantal medewerkers terug en hebben we nieuwe medewerkers kunnen vinden.”

Sindsdien is het hart van Steenwijk of de huiskamer van Steenwijk weer 7 dagen per week geopend. En het gaat goed. „Ja, het is vaak volle bak. Alles en iedereen die wat te vieren heeft of een lekkere lunch of diner wil, kan hier terecht.”

Mede-eigenaar

Voor de brand runde Sander het grand café jarenlang met Henk Smit. Na de brand gaf Henk Smit aan niet verder te willen gaan en zich wilde concentreren op zijn horecazaak De Flater in Ommen. Sander Fortunati: „Toen heb ik Boudewijn benaderd. Hij zou na de heropening bedrijfsleider worden, maar waarom niet mede-eigenaar? We werkten al 5 jaar samen en we weten wat we aan elkaar hebben.” Boudewijn: „Ik hoefde daar geen moment over te twijfelen. Een droom kwam voor me uit.”

Het blijkt een gouden duo te zijn. „We zijn een gezond en sterk bedrijf.”

En wie jarig is trakteert. Komende zondag 8 december dus. „Iedere gast krijgt een petit-four en in januari hebben we een jubileumactie. We zijn nog bezig met het samenstellen van het menu, dus nadere informatie volgt nog.”