Villa Rams Woerthe tijdens Dickens met korting bezoeken

Steenwijk - Tijdens Dickens Kerst in Steenwijk, op zaterdag 14 december, is het Museumhuis Rams Woerthe open van 19.00 tot 21.00 uur.

‘Veel Steenwijkers kennen Villa Rams Woerthe van de buitenkant. Misschien ben je er wel getrouwd? Maar, hoe vaak kom je nu nog binnen? Iedereen kan een kijkje in de villa nemen tijdens Dickens Kerst! Het huis is dan in kerstsfeer: gezellig met de lampjes aan, terwijl het buiten donker is’, licht Inge Osinga van Vereniging Hendrick de Keyser, de eigenaar van de villa, toe.

De bijzondere villa is in Art Nouveau-stijl gebouwd en liefdevol en zorgvuldig ingericht met meubels uit die tijd. Speciaal voor Dickens Kerst, opent Rams Woerthe op 14 december 2019 haar deuren van 19.00 tot 21.00 uur. Bezoekers krijgen drie euro korting op de vaste entreeprijs en betalen nu slechts vijf euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Help ‘Nansen’ behouden

De opbrengst van de extra openstelling van het huis wordt gebruikt voor het verwerven van het schilderij van ‘Nansen’. Nansen is de hond van de Familie Tromp meesters. Het schilderij van Nansen is in bruikleen en hangt alweer twee jaar aan de muur van Museumhuis Rams Woerthe. Eigenaar van de villa, Vereniging Hendrick de Keyser, is aan hem verknocht geraakt en wil het schilderij graag voor altijd in de villa houden.