Willemsoord maakt zich op voor kerstmarkt

Willemsoord - Kleinschalig, ouderwets gezellig, sfeervolle kramen en met een historisch tintje. Dat wordt de invulling van de kerstmarkt die zaterdag 14 december in Willemsoord wordt gehouden.

Met de kerk en het kerkelijk erf aan de Steenwijkerweg als locatie. Tussen 16.00 en 20.30 uur geeft de Kerstman acte de présence en geeft een grootkerstmarktkoor met ruim dertig inwoners van Willemsoord een miniconcert. Ook zal SC Hercules een uitvoering ten beste geven rond de klok van half vijf in de middag en er zal een heuse verhalenverteller zijn opwachting maken.

Het initiatief van de kerstmarkt is sinds dit jaar in handen van de Feestvereniging Willemsoord e.o. Tijdens de editie van 2015 regende het onafgebroken en de editie van 2017 ging de boeken in als roetkoud. ,,Wat ons betreft dus graag met vorst en een beetje sneeuw’’, zo reageerde Alberto Schipper van de organisatie. Gezien de voorspellingen lijkt die optie uitgesloten voor de komende zaterdag. De bezetting van de markt bestaat uit verenigingen, enkele particulieren uit Willemsoord, maar ook bedrijven maken dit jaar hun opwachting.

30 koorleden

Julia Lenstra, die het koor wederom in de benen hielp, telt zo’n 30 enthousiastelingen. Door het uitsluitend Willemsoordse karakter is dat een hele prestatie. De marktcommissie, met dus dit jaar de feestvereniging als marktmeesters, probeert de aankleding van de markt, kraampersoneel en het koor in de sfeer te brengen van de tijd van Johannes van den Bosch, de stichter van Kolonie 3.

Variatie

Kerstartikelen, glühwein, winterse kost en knieperties gaan naar alle waarschijnlijkheid over de toonbank over de toonbank, maar tal van spelletjes en verlotingen zijn ook aan de orde komende zaterdag. ,,We hopen op een mooie opkomst en drukte voor alle kraamhouders, gezelligheid staat natuurlijk voorop, maar een goede opbrengst is voor iedereen mooi meegenomen’’, aldus Schipper